Europa vanaf 1977


Onze zeeduik koorts begon in de jaren zeventig bij Calamari. De club had een grote rubberboot uit WO II, een antieke compressor en hele serie zeven liters maar was (is) vooral uniek door de leden, levenslustige studenten met een passie voor zee. Veel vriendschappen ontstonden, kiem voor de brothers.
Tussen de duiken in Nederlands zoet en zout water door werden met tenten, boot en compressor verschillende Europese kusten bezocht. We raakten verslaafd aan het zeeleven tussen de wieren in Bretagne, bij stranden in Cornwall en langs de rotskusten van de Middelandse Zee. Soms had een ons de kans om buiten Europa onder water te kijken, vaak snorkelend want duikcentra's waren er nog niet, en kwam terug met verhalen over koralen en grote haaien.

      

De Oosterschelde bezoeken we elk jaar weer en regelmatig mengen we ons tussen de wrakduikers op de Noordzee. Onlangs bezochten we met onze Nephews de zeewolf in Schotland. Gebleven is de biologendiscipline: onder water goed kijken, onbekende soorten opzoeken en alles in het logboek noteren. Dit laatste met voldoende vocht om de herinneringen op sterk water te zetten.Brezelec Compresss zeeland2004 noordzee2005 StAbbs_2010